Damla Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1çay bardağısıvı yağ
- 1adetyumurta
- 1çay bardağıyoğurt
- 100grammargarin veya tuzsuz tereyağı
- 1/2çay bardağıirmik
- 1paketkabartma tozu
- 2,5su bardağıun
- 1su bardağıkavrulmuş badem(ortasına batırmak için)
Bulamak İçin:
- 1su bardağıirmik
Şerbeti İçin:
- 3su bardağısu
- 1,5su bardağıtoz şeker
- 3damlalimonun suyu
Damla Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti Hazırlamak İçin:
- Bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte tıkırdatın.
- Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.
Hamuru İçin:
- Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Üzerine margarin veya oda ısısındaki tereyağını ekleyin.
- İrmiği ilave edin.
- Kabartma tozunun tamamını ilave edin.
- Unu da ileve edin ve eleyapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Hamuru tezgahta eliniz yardımıyla şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
- Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın.
- Hamurun ortasına bademleri yerleştirin.
- Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine damla tatlılarınızı aralıklarla yerleştirin ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlınızın üzerine hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
- Şerbeti çektikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin!