Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Sütlü tatlılar arasında geleneksel tatlar arasında yer bulan muhallebi damla sakızlı olarak yapılırsa çok farklı ve lezzetli aromaya sahip olabilecektir. Bilhassa çok çekici bir kokusu olan ve sevilerek tüketilen damla sakızlı muhallebi nasıl yapılmaktadır? Malzemeleri ve tarifi için aşağıdaki bilgilere bakabilirsiniz.

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?​

Malzemeler​

5 Su bardağı süt

1 paket vanilya

2 Yemek kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 Su bardağı toz şeker

2 Yemek kaşığı un

2 diş damla sakızı

Hazırlanışı​

İlk önce çelik bir tencereyi su ile ıslatıp suyu dökün(bu muhallebinin dibine yapışmasını önleyecektir) Tencereye yağı koyun. Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Soğuk sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde cam bir kasede 4-5 kaşık soğuk sütün içerisinde mısır nişastasını ezin. Pürüzsüz hale gelince yavaşça, akıtarak tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadığı zaman toz şekerini ve damla sakızını ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir iki taşım daha kısığa yakın ateşte kaynayınca ocağın altını kapatın. Sıcakken servis kaselerine bölerek oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca isteğe bağlı olarak hindistan cevizi, fındık, fıstık, ceviz vs. ile süsleyerek buzdolabına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt