Çikolatalı Fincan Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 7185
Malzemeler :

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik un
  • Yarım çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr sütlü ve bitter karışık çikolata
Bulamak için:

  • Hindistan cevizi
Yapılışı :


İlk olarak bir tencere içerisine 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağından bir parmak eksik nişasta, 1 çay bardağından bir parmak eksik un, yarım çay bardağı kakao ekleyin. Malzemeleri çırpma teli ile çırpın. Karışan malzemelerin üzerine azar azar 1 litre sütü ilave edip karıştırın. Ardından karışımı ocak üzerinden alın. Koyulaşana kadar sürekli muhallebiyi karıştırarak pişirin.

Karışımı ocak üzerinden aldığınızda 1 yemek kaşığı tereyağını ve 100 gram sütlü ve bitter karışık çikolatayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yağ ile çikolatanın erimesini sağlayın. Tatlının konulacağı fincanların içerisine soğuk su dökün ve fazla suyunu alın. Sonrasında hazırlanan tatlıları fincanlara paylaştırın. Fincanları oda ısısına gelene kadar tezgah üzerinde bekletin. Daha sonra 4-5 saat buzdolabında dinlendirin. Hazır olan tatlıları fincanlardan çıkarın. Üzerine bolca Hindistan cevizi bulayıp servis edin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt