Çikolatalı Babka Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6558

Hamur için

  • 375 Gram Un
  • 15 Gram Yaş maya
  • 145 Gram Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 35 Gram Tereyağı
  • 6 Gram Tuz
  • 35 Gram Toz şeker

İç dolgusu için

  • 50 Gram Tereyağı
  • 10 Gram Kakao
  • 54 Gram Esmer şeker
  • 65 Gram Damla çikolata

Hazırlanışı​

1. Adım​

Hamur için tüm malzemeyi yoğurup pürüzsüz bir hale getirin. Hamuru bütün halde 30 dakika dinlendirin.

2. Adım​

İç dolgusu için tereyağı, kakao ve şekeri mikserde çırpın.

3. Adım​

Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın. Çırptığınız karışımı hamurun içine sürün ve rulo yapın.

4. Adım​

Hamuru uzunlamasına 2 eşit parçaya bölün ve örgü yapın. Kaba alın ve mayalanmaya bırakın.

5. Adım​

160 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt