Chelada İçin Malzemeler
- 100 ml limon suyu
- Bolca küp buz
- 330 ml bira
Bardağın kenarları için ;
- 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş tuz
- 1 tatlı kaşığı hafif acı ve yarı kalınlıkta isot ya da kırmızı biber
- Meksika’da tajin denilen özel bir baharat karışımı kullanılmakta.
İhtiyacımız olan ekipmanlar; 500 ml bira bardağı , Bardağın kenarlarını ıslatmak için su dolu bir kase, biberli karışımızı kenarlara yapıştırmak için düz geniş bir tabak
Yapılışı
- Bira bardağımızı önceden soğutalım
- Kenarlarını güzelce ıslatalım
- Ve baharatlı karışımın bardağın cevresine güzelce yapışmasını sağlayalım
- Daha sonra sırası ile bardağımıza dikkatli bir şekilde limon suyunu, bolca buzu ve yavaş yavaş biramızı ekleyelim.
- Kokteylimizin yanına en baharatlı atıştırmalıklarımızı alalım ve tadına varalım, bu lezzete inanamıycaksınız. Afiyet olsun!!!