Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
2S9Ni.jpg


Malzemeler:
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu
Üzerine:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
  • Kuru soğan olabildiğince ince doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Un eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Yıkanmış mercimekler ve su da eklenerek mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Süt ve yumurta sarısına limon suyu eklenip, çırpılır.
  • Ocaktan alınan çorba blenderden geçirilirken bir yandan da yavaş yavaş terbiyesi eklenir.
  • Tekrar ocağa alınıp tuzu ve gerekirse kıvamı için biraz daha sıcak su eklenip bir iki taşım kaynatılır.
  • Kaselere paylaştırılan çorbaların üzerine tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber dökülüp sıcak servis edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt