Malzemeler
- 2,5 su bardağı buğday
- 2 adet soğan
- Zeytinyağı
- Su
Üzeri için
- En az yarım kilo bonfile (dilimlenmiş)
- 1 paket istiridye mantarı
- 4 adet köy biberi
- 2 adet domates
- Kekik
- Zeytinyağı
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Su
Hazırlanışı
Yemeğimizi yapmaya buğdayı haşlayarak başlıyoruz. Bir gece önceden ıslattığımız buğdayı yıkayalım ve haşlamak için ocağa alalım. Kaynayınca biraz haşlayıp ocağı kapatalım. Bu şekilde biraz beklettikten sonra ocağı tekrar yakalım ve tekrar kaynatalım. Bu işlemi birkaç kez tekrar ettikten sonra haşlama işlemine devam edelim. Bunu yapmamızın nedeni buğdayın daha kolay haşlanmasını sağlamaktır. Bu arada etlerimizi marine etmek için dilimleyelim. Etlerin üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip karıştıralım ve bu şekilde bekletelim. Haşlanın buğdayı ocaktan alalım ve süzelim. Bu arada soğanı yemeklik doğrayalım. Tencereye yağ ve soğanı alalım ve kavuralım. Soğan kavrulunca süzdüğümüz buğdayı ilave edelim. Biraz tuz ilave ettikten sonra bir iki dakika kavuralım. Kavurma işlemi tamamlanınca servis tabağına alalım. Sosu hazırlamak için tereyağını tavaya alalım. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Salçanın kıvamını açmak için biraz su ilave edelim, sos kaynayınca ocaktan alıp buğdayın üzerine eşit şekilde dökelim. Izgara tavaya biraz sıvı yağ koyalım, dinlenen etlerin iki yüzünü yüksek ateşte kızartalım. Yüksek ateşte pişen et suyunu bırakmayacağı için daha hızlı pişer. Pişen etleri buğdayın üzerine yerleştirelim. Tavaya domates ve biber dilimleri yerleştirelim ve yine yüksek ateşte kızartalım. Son olarak daha önceden temizleyip hazır hale getirdiğimiz istiridye mantarlarını da kızartalım. Sebzeleri etin yanına yerleştirip sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.