Bruschetta (İtalyan Antipasti)

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8222
İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan antipasti nedir? Antipasti, İtalya'da ana yemek öncesinde sunulan ve iştah açması için servis edilen bir çeşit ordövr tabağıdır. Antipastinin içerisine kızarmış ekmek, çeşitli peynirler, zeytin, geleneksel İtalyan mezeleri, mantar, biber ve salamura et bulunmaktadır. İsteğe göre daha da zenginleştirilen antipasti, özellikle davet günlerinde ve kalabalık sofralarda sunulur.

Bruschetta (İtalyan Antipasti) Tarifi İçin Malzemeler​

  • 8 dilim ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal maydanoz
  • Birkaç kekik dalı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytin
  • Çeşitli peynirler
  • Mantar
  • Salamura et

Bruschetta (İtalyan Antipasti) Nasıl Yapılır?​

  • Bruchetta için; Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  • 2 kaşık yağı tavada ısıtıp sarımsağın yarısı ve domatesi ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Kalan yağ ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Ekmekleri iki taraflı kızartıp üzerine fırça ile sarımsaklı yağ sürün.
  • Ekmeklerin üzerine domatesli sosu paylaştırın. Kıyılmış maydanoz ve taze kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.
  • Hazırladığınız ekmekleri servis tabağına aldıktan sonra, kalan malzemeleri de ordövr tabağına ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR
Geri
Üst Alt