Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Bitkisel tedavi uzmanları romatizmanın tedavisi için ‘dişbudak ağacının yaprak ve kabuklarını’ öneriyor.

Katılım
2 yıl 9 ay 3 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
KABUĞU DA FAYDALI

Dişbudak kabukları genellikle çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılırken nadiren de yaprakları da kullanılabilir. Kabukları iltihapları önleyici, ağrıları dindirici, idrar arttırıcı, radikalleri yok edici, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici ve ishali önleyici.
Yaprakları ilkbahar ve yaz aylarında kurutulur. Kabuğu ilkbaharda 4-5 senelik veya daha eski dallarından tedarik olunur. Kökünden yapraklarına şifa deposu olan bu ağaç için uzmanlar ateş düşürücü, böbrek kumunun atımında ve romatizmaya iyi geldiğini söylüyor.
170320230634494769742_1.jpg


MÜSHİL ETKİSİ VAR

Halk arasında her türlü romatizma hastalıkları, gut hastalığı ve nevraljiye karşı kullanılır. Yaprakları idrar arttırıcı, iltihapları önleyici, süt arttırıcı ve müshil yapıcıdır Bu bitkinin kullanım şekilleriyse şöyledir; Dişbudak kabuk ekstresinden ve diğer bitkilerden elde edilen bu damla başta artroz, akut ve kronik artrit, lumbago (bel ağrısı), siyatik, poliartrit ve nevraljiye karşı kullanılır.

DİĞER FAYDALARI NELER

Ateş düşürücü
Dişbudak yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kan temizleyici
Dişbudak yaprakları, kekikle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilir.

Vücuda rahatlık verici
Dişbudak yaprağı, ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilir.

Böbrek kumları
Dişbudak ağacı kabuğu, at kuyruğu otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrek kumlarını temizler.

Kabızlık
Dişbudak yaprakları kavak yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilebilir.

Ağrı, sancı kesici
Dişbudak yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
 
24,452Konular
87,814Mesajlar
1,163Kullanıcılar
hangamSon üye
Üst Alt