- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Yapımı çok pratik olan ve benim bir tepsi bile olsa hepsini yiyebileceğim tatlılardan petibör bisküvili pasta bugün ki yazımızın konusu. Özellikle çocukken annemizle gittiğimiz 5 çaylarında hep önümüze gelirdi bu pasta. Peki hiç kalorisini merak ettiniz mi? Gelin hep beraber bakalım.
Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket petibör bisküvi
Kakaolu puding için;
- 6 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Bisküvili Pasta Yapılışı
- İlk olarak puding malzemelerini karıştırıp paketinde yazdığı gibi karıştırarak pişirelim. Altının pişerken tutmaması için ateşi çok yüksek açmamaya ve sürekli karıştırmaya dikkat edelim.
- Sonra istediğiniz tepsinin altını çok hafifçe biraz ıslatalım ve bisküvileri dizelim.
- Pudingden üzerini örtecek kadar gezdirelim.
- Bisküvi ve puding bitene kadar eşit bir şekilde kat kat dizelim. Son kat olarak pudingle kapatalım.
- Oda sıcaklığına kadar ılıyan pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
- Servis yapmadan önce dilimleyerek süsleyelim. Afiyet olsun!