Ekli dosyayı görüntüle 9857
Muhallebisi için
Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı limon suyu ve içme suyu(Yarı yarıya)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- Petibör bisküvi
- Muz
- Nasıl Yapılır?
- Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.
- Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin.
- En son vanilyayı ekleyin.Ocaktan aldığınız muhallebiyi dibini ıslattığınız borcama yayın.
- Üzerine bisküvi ve muz dilimleri koyun.Dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin.
- Dolaptan çıkınca üzerine pişirip soğuttuğunuz limon sosunu döküp yayın.3-4 saat dinlendirip servis edin.
- Limon sosun yapılışı
Yağ Hariç Bütün malzemeleri tencereye alıp, altını yakmadan iyice karıştırın.
- Altını yakıp, kaynayana kadar devamlı karıştırın.
- Kaynayınca altını kapatıp tereyağını ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
- Servisten önce buzluğa konulursa dilimler daha güzel kesiliyor. Şekli bozulmuyor. Afiyet olsun.