- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Bisküvili Pasta, yağ, şeker ve kalori içeriği açısından diğer pastalarımıza nazaran daha az kalorilidir. Fakat tabaktaki porsiyonumuza dikkat etmezsek ise diğer pastalarla eş değer olabilir. Bu sebeple özellikle kilo kontrolünde olanlar ve şeker hastaları yedikleri porsiyona dikkat etmeliler.
Peki, bisküvili pasta kaç kalori?
Bir porsiyon bisküvili pasta(260) 427 kalori.
Pudingsiz bisküvili pasta nasıl yapılır?
Malzemelerimiz
– Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alalım. Üzerine sırasıyla unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı (mixer de olabilir) yardımıyla güzelce karıştıralım.
– Göz göz kaynayıp, kıvamı koyulaşınca içine vanilyayı ekleyelim, karıştıralım ve kıvam alınca altını kapatalım.
– Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tuzsuz tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek hızlı hızlı güzelce karıştıralım.
– Isıya dayanıklı kare- dikdörtgen bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizelim, bisküvileri örtecek şekilde hazırladığımız kremadan bir kat dökelim.
– Üzerine tekrar bir sıra bisküvi dizelim ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edelim.
– Buzdolabına kaldıralım ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Dilimlerin üzerini de toz antep fıstığı ile de süsleyebiliriz.
Afiyet olsun! ( Sadece bir porsiyon yiyoruz unutmayııın)
Peki, bisküvili pasta kaç kalori?
Bir porsiyon bisküvili pasta(260) 427 kalori.
Pudingsiz bisküvili pasta nasıl yapılır?
Çok kolay yapılan bu tatlının bu tarifini muhakkak okumalısınız.Hazır puding olmadan evdeki malzemelerimizle yapacağımız bu tarif tam sizlere göre!Malzemelerimiz
- 2 paket petibör bisküvi (sütlü)
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 80 gram sütlü çikolata
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
– Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alalım. Üzerine sırasıyla unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı (mixer de olabilir) yardımıyla güzelce karıştıralım.
– Tencerenin altını açalım ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyulana dek pişirelim.– Göz göz kaynayıp, kıvamı koyulaşınca içine vanilyayı ekleyelim, karıştıralım ve kıvam alınca altını kapatalım.
– Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tuzsuz tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek hızlı hızlı güzelce karıştıralım.
– Isıya dayanıklı kare- dikdörtgen bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizelim, bisküvileri örtecek şekilde hazırladığımız kremadan bir kat dökelim.
– Üzerine tekrar bir sıra bisküvi dizelim ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edelim.
– En üst kata kremayı dökelim ve ılıdıktan sonra üzerine hindistan cevizimizi serpelim.– Buzdolabına kaldıralım ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Dilimlerin üzerini de toz antep fıstığı ile de süsleyebiliriz.
Afiyet olsun! ( Sadece bir porsiyon yiyoruz unutmayııın)