Malzemeler:
-1 adet beyaz turp
-1 adet kuru soğan
-tuz
Sos için:
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-1 tatlı kaşığı susam
-1 çorba kaşığı sirke
-1 diş ezilmiş sarmısak
-bir tutam tuz
Yapılışı:
-Turpu soyun ve jülyen şeklinde doğrayın.
-Bir kase içerisine koyup bir tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın ve karıştırıp 5 dk bekletin.
-Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
-Tuzda beklemiş turpları suda birkaç kere yıkayıp süzdürün.
-Geniş bir kase içerisine alın, üzerine soğan ve sos malzemelerini ekleyip karıştırın.
-Bekletmeden servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun !
-1 adet beyaz turp
-1 adet kuru soğan
-tuz
Sos için:
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-1 tatlı kaşığı susam
-1 çorba kaşığı sirke
-1 diş ezilmiş sarmısak
-bir tutam tuz
Yapılışı:
-Turpu soyun ve jülyen şeklinde doğrayın.
-Bir kase içerisine koyup bir tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın ve karıştırıp 5 dk bekletin.
-Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
-Tuzda beklemiş turpları suda birkaç kere yıkayıp süzdürün.
-Geniş bir kase içerisine alın, üzerine soğan ve sos malzemelerini ekleyip karıştırın.
-Bekletmeden servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun !