- Katılım
- 4 yıl 1 ay 27 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Malzemeler
(2 porsiyon)
2 adet taze yufka
1 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
150 gr. beyaz peynir
½ demet maydanoz
Yapılışı
Bir kapta, yumurta, sıvı yağ süt ve yoğurt karıştırılır. Ayrı bir kapta peynir ufalanarak kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Bir yufka tezgaha serilir ve her tarafına hazırlanan harçtan sürülür. Yufkanın tam ortasına denk gelen 15×15 cm. bir kare alana peynirli karışımdan yeteri kadar konur. Yufkanın üçte bir parçası peynirlerin üzerine katlanır ve üzerine yine sıvı karışımdan sürülür. Bu sefer demin katladığımız yerin tam karşısından yufkanın üçte biri katlanır, yine sıvı karışımdan sürülür. Diğer taraflarını da üzerine katlayıp sıvı karışımdan sürüp bekletmeden ısıtılmış büyük bir tavaya koyup bir kaç damla sıvı yağ ile önce altını pişirin sonra da kapak yardımı ile ters çevirerek diğer tarafını pişirin. Pişerken balon gibi şişerse bir çatal batırarak havasını alın. Pişerken kapağı kapalı olursa içi daha iyi pişer. İkinci yufkayı da aynı şekilde pişirin. Yanına da bir ayran yaparsanız nefis olur. Afiyet olsun Not: Gözleme gibi olmuş diyenler olabilir, ama bu bambaşka bir lezzet.
(2 porsiyon)
2 adet taze yufka
1 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
150 gr. beyaz peynir
½ demet maydanoz
Yapılışı
Bir kapta, yumurta, sıvı yağ süt ve yoğurt karıştırılır. Ayrı bir kapta peynir ufalanarak kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Bir yufka tezgaha serilir ve her tarafına hazırlanan harçtan sürülür. Yufkanın tam ortasına denk gelen 15×15 cm. bir kare alana peynirli karışımdan yeteri kadar konur. Yufkanın üçte bir parçası peynirlerin üzerine katlanır ve üzerine yine sıvı karışımdan sürülür. Bu sefer demin katladığımız yerin tam karşısından yufkanın üçte biri katlanır, yine sıvı karışımdan sürülür. Diğer taraflarını da üzerine katlayıp sıvı karışımdan sürüp bekletmeden ısıtılmış büyük bir tavaya koyup bir kaç damla sıvı yağ ile önce altını pişirin sonra da kapak yardımı ile ters çevirerek diğer tarafını pişirin. Pişerken balon gibi şişerse bir çatal batırarak havasını alın. Pişerken kapağı kapalı olursa içi daha iyi pişer. İkinci yufkayı da aynı şekilde pişirin. Yanına da bir ayran yaparsanız nefis olur. Afiyet olsun Not: Gözleme gibi olmuş diyenler olabilir, ama bu bambaşka bir lezzet.