Beyaz Peynirli Fosforlu Makarna Salatası Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,738
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
beyaz-peynirli-fosforlu.jpg

Malzemeler​

  • 1/3 Paket Burgu Makarna (150 gr)
  • 2-3 Adet taze zerdeçal (fındık büyüklüğünde)
  • 1 Çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1,5 Kibrit kutusu beyaz peynir
  • 1 Avuç siyah zeytin
  • 1 Tatlı kaşığı çörek otu
  • 6-7 Dal taze kişniş veya maydanoz
  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 Tutam tuz

Hazırlanışı​

  • Makarnayı haşlamak için tencereye 1-1,5 litre su koyun ve içine 1-2 tutam tuz ekleyin.

    3 fındık büyüklüğünde ki taze zerdeçalı doğrayın ve kaynayan suyun içerisine atın.

    1 çay kaşığı kadar da toz zerdeçalı makarnanın haşlama suyuna ekleyin.

    Tencereye 3 avuç yaklaşık 150 gram kadar burgu makarnayı ekleyin.

    Makarnayı 10 dakika kadar pişirdikten sonra süzüp sıcakken tabağa alın.

    Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağını dökün.

    Makarna sıcakken zeytinyağını güzelce içine çeksin.

    O sırada 1,5 kibrit kutusu kadar beyaz peyniri küp küp kesip makarnanın üzerine atın.

    6-7 dal taze kişnişi ince kıyın makarnanın üzerine serpin.

    Kişniş yoksa veya sevmiyorsanız maydanoz da kullanabilirsiniz.

    Son olarak 1 avuç siyah zeytini ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu da makarnaya ekledikten sonra güzelce karıştırın.

    Peynirin ve zeytinin tuzluluğuna göre tadına bakın ve gerekirse içine 1-2 tutam tuz ekleyin.

    Hafif, sarışın ve çok çok lezzetli makarna salatanız hazır ve de nazır.

    Afiyet olsun...
 
Geri
Üst Alt