Beef Wellington tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 9 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Bir Amerikan lezzeti olan Beef Wellington ekmeği yapılışı biraz zor da olsa lezzetine doyum olmayan bir tarif. İşte en güzel ve tam ölçüleriyle Beef Wellington tarifi!
Ekli dosyayı görüntüle 5468
Malzemeler:

6 adet hazır milföy hamuru
3/4 su bardağı ceviz içi
300 gram mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
8 dilim füme et
Bonfilenin mühürlenmesi için:

800 gram bütün bonfile
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay ince çekilmiş deniz tuzu
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:

Sinirlerinden ve yağından iyice arındırılmış bonfileyi iyice kurulayalım ve tuz ve karabiberle ovalım.
Büyükçe bir tavayı (döküm olursa çok iyi olur) ocağa alalım ve ısıtalım. Zeytinyağımı ekleyelim ve eti mühürlemeye başlayalım. Eti yüksek ateşte içi sulu ve yumuşak kalacak fakat üzeri iyice pişecek şekilde mühürleyelim. Bunun için her bir tarafını 3 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Etin suyunu atmayalım, bir kenara alalım. Mantarlara güzel bir lezzet katacaktır.
Etin üzerine 1 tatlı kaşığı hardalı sürelim ve cevizleri çekip, serpelim.
Mantarları yıkadıktan sonra iyice kurulayalım. Kabuklarını soyalım ve mutfak robotuna alalım. Mantarları iyice çekelim. Çektiğimiz mantarları 1 kaşık zeytin yağında kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 5 dakika ezmeden pişirelim. Daha sonra bonfileye tuzu ve karabiber ekleyelim ve harlı ateşten alalım.
Tezgaha streç film serelim ve milföyleri bir merdane yardımıyla açarak streç filmin üzerine serelim. Hiçbir boşluk kalmamalı.
Daha sonra milföylerin üzerine füme etlerimizi dizelim. Füme etlerin üzerine mantarlı ve cevizli karışımı sürelim. Daha sonra bonfileyi de yerleştirelim. Kalan milföyü de aynı şekilde bonfilenin üzerine yerleştirelim ve bonfileyi iyice kapatalım.
Milföyün üzerine çırptığımız yumurta sarısı ve zeytinyağını da sürelim. 180 derecelik önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu orta pişmiş bir kıvam olacaktır. Daha pişmiş olmasını isterseniz süreyi arttırabilirsiniz. Afiyet olsun!​
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 30 gün
Mesajlar
25,277
Tepkime puanı
8,724
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
etin kanı akmış az pişmiş böyle birşey değil ya ben yersem anlık öğülcerim kusarım ... peygamber efendimiz'de eti fazla pişirmeyin demiş ama yakmayın kızartmayın anlamında şimdi nusretten'de görüyorum çiğ et yiyorlar'ya ben vallahi yiyemem midem var benim :D görüntü güzelde o his pek hoş değil bence..
 
Geri
Üst Alt