Bafra pidesi nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
en_kolay_bafra_pidesi_nasil_yapilir_bafra_pidesi_yapmanin_puf_noktalari_1636360184_8092.jpg

BAFRA PİDESİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için:


3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

4 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI

Mayayı suya ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra una ekleyin.

Tuzu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.

Hamuru nemli bir bezle örtüp en az 1 saat mayalandırın.

Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın.

Kıymayı kavurun.

Kavurduğunuz kıymaya, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.

Mayalanan hamuru dörde bölüp bezeleri dıştan içe doğru katlayın.
Yeniden unladığınız hamuru 45 dakika kadar daha mayalandırın.

Hamuru merdaneyle ve elinizle ince uzun açın.

Ortasına kıymalı harcı yayıp hamurun iki kenarını ortada birleştirin ve parmaklarınızla bastırarak birleştirin.

Pideleri kenarlarından çekerek biraz daha uzatın ve pişirme kağıdı serili tepsiye alın.

Fırını 230 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.

12 dakika pişirdiğiniz pideleri fırından alır almaz üzerine tereyağı sürün.

Dilerseniz pideyi kesip içine de tereyağı ilave edin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt