- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Tropikal bir meyvedir avokado. Türkiyede çok yetişemediği için hayli değerli bir meyvedir. O nedenle diğer meyvelere nazaran pahalı olabilir. Enerji değeri çok yüksektir. A, B ve E vitaminlerinin yanında potasyum olarak da çok değerlidir. Vücudumuzun dokularının ve cildin yenilenmesine yardım eder. Kolestrolün yükselmesini önleme, sindirim sistemine yardım eden olmak gibi yararları da vardır. avokado türlü biçimlerde tüketilebilmektedir. İster meyve gibi sade, ister salatası veyahut ezilerek sos olarak kullanılabilmektedir. Ek olarak yağından ve püresinden cilt maskesi de yapılmaktadır. Peki avokado salatası nasıl yapılar?
Avokadonun içi temizlenmesi ilk başta karmaşık gelebilir. Lakin çok kolaydır. Avokadoları yıkadıktan sonra ikiye boylamasına kesin. Sonrasında kavun çekirdeği çıkarır gibi kaşık yardımı ile içerisinden kurtulun. Benzer şeklide kabuklarını da alın.
Benzer işlemleri yeşil soğan ve salatalıklara da uygulayın.
Servis tabaklarını aldıktan sonra çeri domates ve roka ile süsleyip servise kullanıma hazır duruma getirebilirsiniz.
Bir kase de limon ve zeytin yağını katıştırın. Sonrasında salatanın içene boşaltın. İyice karışana kadar karıştırın.
Tüm avokadolara benzer işlemleri uyguladıktan sonra bütün avokadoları uzun uzun ince bir biçimde kesin.
Kestiğini tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup üstüne tuzu ekleyip bir zaman katıştırın.
Sonrasında biberleri kesin. İster ince uzun ister yuvarlak doğrayın.
Malzemeler
1 tutam maydonoz
1 adet salatalık
Yarım çay bardağı limonun suyu
2 diş sarmısak
2 biber biri kırmızı biber
Tuz ve zeytinyağı
10-15 adet küçük çeri domates
Roka
4 adet avokado
1 adet yeşil soğan
Hazırlanışı
Maydanozları da ince ince kıyın. Ardında sarımsakları kesin. Sarımsaklar taze ise saplarıyla beraber kesilebilir.Avokadonun içi temizlenmesi ilk başta karmaşık gelebilir. Lakin çok kolaydır. Avokadoları yıkadıktan sonra ikiye boylamasına kesin. Sonrasında kavun çekirdeği çıkarır gibi kaşık yardımı ile içerisinden kurtulun. Benzer şeklide kabuklarını da alın.
Benzer işlemleri yeşil soğan ve salatalıklara da uygulayın.
Servis tabaklarını aldıktan sonra çeri domates ve roka ile süsleyip servise kullanıma hazır duruma getirebilirsiniz.
Bir kase de limon ve zeytin yağını katıştırın. Sonrasında salatanın içene boşaltın. İyice karışana kadar karıştırın.
Tüm avokadolara benzer işlemleri uyguladıktan sonra bütün avokadoları uzun uzun ince bir biçimde kesin.
Kestiğini tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup üstüne tuzu ekleyip bir zaman katıştırın.
Sonrasında biberleri kesin. İster ince uzun ister yuvarlak doğrayın.
Malzemeler
1 tutam maydonoz
1 adet salatalık
Yarım çay bardağı limonun suyu
2 diş sarmısak
2 biber biri kırmızı biber
Tuz ve zeytinyağı
10-15 adet küçük çeri domates
Roka
4 adet avokado
1 adet yeşil soğan