Artrosentez Yaptıranların Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 5 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Artrosentez Yaptıranların Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Artrosentez nedir?

Çene eklemi hastalarına yapılan girişime artrosentez denmektedir. Artrosentez, çene ekleminin içerisine kulak önü bölgesinden eklem boşluğuna iki adet iğne ile girilerek, hastanın eklem içi, sıvı ile yıkanır ve gerekli durumlarda kayganlaştırıcı bir tür madde olan Hyalüronik asit enjeksiyonu yapılması işlemidir. Artrosentez işlemi, bilinçli sedasyon altında ve lokal anestezi ile uygulanan minimal girişimsel bir dental ofis işlemidir. Artrosentez işlemi sonrasında uygulama yapılan hastaların hareket kısıtlığı ve ağrı gibi şikayetlerinde hızla düzelme görülür.

Çene eklemi rahatsızlığı nasıl anlaşılır?

Çene eklemi rahatsızlığınızın olup olmadığını anlayabilmek için mutlaka diş ve çene cerrahına muayene olmalısınız. Ama öncesinde kendinizde olan sorunları bilirseniz gideceğiniz bölümü seçmeniz ve rahatsızlığınızın olup olmadığını anlamanız mümkün olabilecektir. Çene rahatsızlığınızın olup olmadığına dair cevaplamanız gereken sorular ise; Dişlerinizde gıcırdatma ya da sıkma yapıyor musunuz?, Sık sık boyun, sırt ve baş ağrıları yaşıyor musunuz?, Yaşadığınız ağrı dişlerinizi sıkmanız durumunda artıyor mu?, Sabahları uyandığınızda çenelerinizde kas katılığı, ağrı ve yorgunluk hissediyor musunuz?, Çenenizi açma esnasında tıkırtı sesleri geliyor mu?, Yemekleri yerken ön dişlerinizi kullanmanız durumunda ön dişleriniz kesme yaparken zorlanıyor musunuz?, Ağzınızı açmanızı engelleyen bir kilitlenme durumu yaşadınız mı?, Esneme, çiğneme ve ağız açma esnasında ağrı yaşıyor musunuz? Eğer bu sorulara cevabınız çoğunlukla evet ise bir çene eklemi rahatsızlığınızın olması mümkün olabileceğinden dolayı ağız, diş ve çene cerrahına muayene olmanız da fayda vardır.

İşlem sonrasında gece plağı kullanımı nedir?

Stabilizasyon apareyi yani gece plağı, geceleri diş gıcırdatma ve diş sıkma şikayetleri olan hastalarda, eklemlere fazla yük binmesini engellemek ve dişlerin kapanışlarının düzenlenmesini sağlamak amacıyla kullanılan hareketli apareylerdir. Gece plağı için hastadan alınan üst çene ölçüsü neticesinde, sert plastikten ya da şeffaf ve yumuşak olarak yapılabilen plak, dental klinikte, kapanış ayarlamaları ve düzenlemeleri yapılarak hastaya teslim edilmektedir. Özellikle de artrosentez işlemi yapılan hastalarda, uygulama sonrasında üç ile dört hafta kadar tam gün kullanılmasıda hekiminiz tarafından önerilebilmektedir.
 
Geri
Üst Alt