Adetliyken (Regl iken) Aşı Olunur Mu? Covid-19 Aşı Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Katılım
3 yıl 5 ay 19 gün
Mesajlar
602
Tepkime puanı
275
Konum
Antalya
Cinsiyet
bPg20e
Adetliyken (Regl iken) Aşı Olunur Mu? Covid-19 Aşı Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler


"Koronavirüs aşı uygulama süreci devam ederken covid aşısı ile ilgili özel durumlar sorgulanmaya devam ediyor. Covid-19 aşısı ile ilgili sık sorulan sorulardan bir de “Adetliyken (Regl iken) aşı olunur mu?” konusu. Regl döneminde koronavirüs aşısı olmanın vücuda etkilerinin yanında aşı sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hande İkitimur yanıtladı. "​



Covid-19 aşı uygulaması hızla devam ederken aş ile ilgili pek çok konu merak ediliyor. "Adetliyken (Regl iken) covid aşısı olunur mu" sorusu da araştırılan konulardan biri. Aşı sırası gelen kadınlar adetliyken covid aşısı olmanın etkilerini merak ediyor. İşte uzmanından aşı ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları…
Adetliyken (Regl iken) Aşı Olunur Mu Covid-19 Aşı Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Adetliyken (Regl iken) aşı olunur mu?
Adetliyken aşı olma konusunda tereddüt yaşayan kadınlar, covid aşısının bu özel dönemde vücuda herhangi bir etkisinin olup olmadığını merak ediyorlar. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hande İkitimur konuyla ilgili, “Regl döneminde aşı olunabilir. Eğer kişiler başka bir nedenle antibiyotik ya da ilaç kullanıyorsa, doktorunun onayı ile de aşı olabilirler. Bu gibi durumlar aşı olmaya engel değildir” açıklamasında bulundu.
Adetliyken (Regl iken) Aşı Olunur Mu Covid-19 Aşı Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler


Aşı sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler nelerdir?
BioNTech aşısının alerji tetikleyen bir yapısı olduğunu hepimiz biliyoruz, eğer kişinin alerjik bir durumu varsa doktora danışması gerekmektedir. Doktora ulaşılamayan durumlarda ise aile hekimi yerine hastanelerde aşı yaptırılması önerilmektedir. Hastanede aşı olunduğu takdirde, acilin çok yakın olması sebebiyle çok erken vakitte müdahale edebilme şansı bulunur.
Tüm bunlara ek olarak, alerjisi olan kişiler aşıdan sonra yarım saat kadar hastane çevresinde beklerlerse herhangi bir reaksiyonda hemen acile başvurabilirler, çünkü akut alerjiler yarım saat içinde kendilerini göstermektedirler. Aşılar genellikle 2 doz olması sebebiyle, ilk aşıda alerjik reaksiyon yaşandıysa o zaman alerji uzmanına mutlaka danışmalı ve ikinci aşı doktorunuzun tetkikleri sonrası olunmalıdır. Ancak yine de mutlaka aşı olunmalıdır.
Adetliyken (Regl iken) Aşı Olunur Mu Covid-19 Aşı Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Aşıdan sonra oluşabilecek hangi durumlarda hastaneye başvurulmalıdır?
BioNTech aşısı sonrası ilk 48 saat içinde grip veya nezle geçirme gibi semptomlar görülebilmektedir. Bu semptomlar yaygın vücut ağrısı, halsizlik ve bazen ateşlenme olarak sıralanabilir. Ateş 38-39 derecelere yükselebiliyor ancak ateş düşürücüler ile hafifletilebiliyor. Tüm COVID-19 benzeri dediğimiz semptomlar 48 saat sonra kayboluyor. Dolayısıyla 24 – 48 saatlik süreyi, bu semptomların görebileceğiniz ihtimalini de bilerek geçirmeniz gerekmektedir.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Kadınca 3 291

Benzer konular

Geri
Üst Alt