Ekli dosyayı görüntüle 7987
1- Sos için bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve çırpalım.
2- İç harcı için; karıştırma kabına beyaz peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve tuzu alıp karıştıralım.
3- Yufkayı tezgaha serelim ve sosumuzu her tarafına gelecek şekilde sürüp kenarlardan katlayıp kare şekli verelim.
4- İç harcını böreğin ortasına yerleştirelim ve kenarlardan içe doğru katlayalım.
5- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörekotu serpelim.
6- Dilimleyelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
7- Afiyet olsun!
MALZEMELER
- 2 yufka
- İçi için;
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- Maydanoz
- Tuz
- Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
YAPILIŞI
1- Sos için bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve çırpalım.
2- İç harcı için; karıştırma kabına beyaz peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve tuzu alıp karıştıralım.
3- Yufkayı tezgaha serelim ve sosumuzu her tarafına gelecek şekilde sürüp kenarlardan katlayıp kare şekli verelim.
4- İç harcını böreğin ortasına yerleştirelim ve kenarlardan içe doğru katlayalım.
5- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörekotu serpelim.
6- Dilimleyelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
7- Afiyet olsun!