- Katılım
- 4 yıl 1 ay 14 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Her gün iş yerine giderken hepimizin önünden geçtiği bir fırın muhakkak vardır. Zeytinli poğaçalar, açmalar börekler mis gibi kokar. Fakat kilo kontrolü altındaysak poğaça yemememiz gerekiyor. Zeytinli poğaçanın hem yağ oranı hem de karbonhidrat oranı oldukça yüksek. Bir de yendiğinde tokluk hissi verse de sonrasında hemen acıktırıyor. Tamam en fazla 2 tane yiyebileceğiniz zeytinli poğaça kaç kalori biliyor musunuz?
Bir adet zeytinli poğaça(100 gr) 381 kalori.
Zeytinli poğaçanın besin değerlerine bakacak olursak;
Karbonhidrat (g): 34.24
Protein (g): 7.22
Yağ (g): 24.67
Lif (g): 1.71
Kolesterol (mg): 30.77
Sodyum (mg): 281.1
Potasyum (mg): 93.47
Kalsiyum (mg): 17.4
A Vitamini (iu): 26.01
C Vitamini (mg): 0.07
Demir: 1.03
Evde zeytinli poğaça yapmaya ne dersiniz?
Bir adet zeytinli poğaça(100 gr) 381 kalori.
Zeytinli poğaçanın besin değerlerine bakacak olursak;
Karbonhidrat (g): 34.24
Protein (g): 7.22
Yağ (g): 24.67
Lif (g): 1.71
Kolesterol (mg): 30.77
Sodyum (mg): 281.1
Potasyum (mg): 93.47
Kalsiyum (mg): 17.4
A Vitamini (iu): 26.01
C Vitamini (mg): 0.07
Demir: 1.03
Evde zeytinli poğaça yapmaya ne dersiniz?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 paket yaş maya
- 200 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin (azaltıp arttırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- Alabildiğine un (yaklaşık 5 su bardağı)
- Yaş maya, ılık süt ve şekeri ağzı kapalı kapta bekletelim ve mayanın yayılması için 5 dakika kadar bekletelim.
- Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayıralım. Tereyağını kızdırmadan hafifçe eritelim.
- Yumurtanın beyazlarını, hafif ermiş tereyağını ve mayalı karışımı karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozu, tuz ve unu ekleyelim. Unu eklerken kontrollü ve dikkatli olalım. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Hamuru bir kaba alalım, üzerini kapatıp ve 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Kabaran hamurlarımızdan cevizden biraz daha iri parçalar kopararak tezgaha alalım. Hafif açalım, az miktarda krem peynir sürüp dilediğimiz kadar çekirdeksiz zeytin koyalım ve kapatıp yuvarlayalım.
- Bütün poğaçaları bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- 15 dakika daha mayalanmaya bırakalım, bu arada da fırını 180 derecede ısıtalım.
- Mayalanan poğaçaları fırına atalım ve üzerleri kızarana kadar 25 dakika civarı pişirelim.