Böreklerin kahvaltıdan akşam yemeğine sofralar her zaman yeri vardır. Tavuklu ve peynirli böreğin ise yeri farklıdır. Bunun içinde tavuk etini ayrıca hazırlamak gerekir. Fakat akşamdan artan tavuk etinizi kullanarak daha pratik hale getirebilirsiniz. Harika bir lezzet sizi bekliyor. İşte tarifimiz... Şimdiden afiyet olsun...
Fırında- 4 - 6 Kişilik
- 30-60 dk
- Doğranmış tavuk eti
- 1 litre süt
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 paket dil peyniri
- 250 gram kaşar peyniri
- Yarım su bardağı tavuk suyu
Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.
Diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın.
Yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin.
Islattığınız yufka parçacıklarını alıp yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin.
Üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Tavuk etini doğrayın ve didikleyin
İçine kaşar rendesi ve dil peynirini koyun.
Bu karışımı hazırladığınız malzemenin üzerine yayın.
En üst kısmını kalan yufka ile örtüp üzerine sütlü yumurta karışımını sürdükten sonra orta dereceli fırında pişirin.
Afiyet olsun...