Malzemeler
450 gr salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
5 küp şeker
1 çay kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı yeni bahar
Tuz
Zeytinyağı
Limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Fıstıklı Kuş Üzümlü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuş üzümlerini sıcak suda bekletiyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Dolmalık fıstıkları ilave ediyoruz biraz daha kavurup yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz.
Şekerini, tuzunu, baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su döküp kuş üzümlerini ilave ediyoruz ve 10 dk pişmeye bırakıyoruz.
Önceden ıslattığımız salamura yaprakları tuzundan arındırmak için iyice yıkayıp sarmaya başlıyoruz.
Tenceremizin dibini yağlayıp tabanı yaprakla kaplıyoruz .Üzerine dilimlediğimiz limonları diziyoruz. Sarmalarımızı diziyoruz.
Her katta limon içi koyuyoruz. Birazcık yağ gezdiriyoruz. En üst katta limonları dizip üzerini bir tabakla kapatıyoruz.
Yarıya kadar su koyup ocakta pişirmeye bırakıyoruz. 20 – 25 dk sonra sarmamız hazır. 1 gün bekletip yemek çok daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
450 gr salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
5 küp şeker
1 çay kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı yeni bahar
Tuz
Zeytinyağı
Limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Fıstıklı Kuş Üzümlü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuş üzümlerini sıcak suda bekletiyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Dolmalık fıstıkları ilave ediyoruz biraz daha kavurup yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz.
Şekerini, tuzunu, baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su döküp kuş üzümlerini ilave ediyoruz ve 10 dk pişmeye bırakıyoruz.
Önceden ıslattığımız salamura yaprakları tuzundan arındırmak için iyice yıkayıp sarmaya başlıyoruz.
Tenceremizin dibini yağlayıp tabanı yaprakla kaplıyoruz .Üzerine dilimlediğimiz limonları diziyoruz. Sarmalarımızı diziyoruz.
Her katta limon içi koyuyoruz. Birazcık yağ gezdiriyoruz. En üst katta limonları dizip üzerini bir tabakla kapatıyoruz.
Yarıya kadar su koyup ocakta pişirmeye bırakıyoruz. 20 – 25 dk sonra sarmamız hazır. 1 gün bekletip yemek çok daha güzel oluyor. Afiyet olsun.