Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Fıstıklı Kuş Üzümlü) Tarifi

Katılım
1 ay 25 gün
Mesajlar
1,393
Tepkime puanı
597
Konum
Yıldızlardan
Malzemeler
450 gr salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
5 küp şeker
1 çay kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı yeni bahar
Tuz
Zeytinyağı
Limon

Yaprak sarmasına lezzet katan meyve: 1 avuç atmak bile yeterliymiş - Resim: 2

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Fıstıklı Kuş Üzümlü) Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuş üzümlerini sıcak suda bekletiyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Dolmalık fıstıkları ilave ediyoruz biraz daha kavurup yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz.
Şekerini, tuzunu, baharatlarını atıp karıştırıyoruz.

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su döküp kuş üzümlerini ilave ediyoruz ve 10 dk pişmeye bırakıyoruz.
Önceden ıslattığımız salamura yaprakları tuzundan arındırmak için iyice yıkayıp sarmaya başlıyoruz.

Tenceremizin dibini yağlayıp tabanı yaprakla kaplıyoruz .Üzerine dilimlediğimiz limonları diziyoruz. Sarmalarımızı diziyoruz.

Her katta limon içi koyuyoruz. Birazcık yağ gezdiriyoruz. En üst katta limonları dizip üzerini bir tabakla kapatıyoruz.
Yarıya kadar su koyup ocakta pişirmeye bırakıyoruz. 20 – 25 dk sonra sarmamız hazır. 1 gün bekletip yemek çok daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
 
Heh bununda içine sıçın
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt