Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Malzemeler1 su bardağı baldo pirinç1 su bardağı rendelenmiş domates1 su bardağı su3-4 adet patlıcan1 adet büyük kuru soğan3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1-2 çay kaşığı tuz2 adet küp şekerTaze çekilmiş karabiberKızartmak için yağNasıl YapılırPatlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış patlıcanları ilave ederek üzerini bir bez veya kağıt havluyla kapatın ve demlenmeye bırakın.Ilık veya soğuk servis edin.