Zerdeçallı bulgur aşı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
648

MALZEMELER​

  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti1 tatlı kaşığı zerdeçal2 su bardağı pilavlık bulgur2 çorba kaşığı tereyağı1 adet soğan1 su bardağı haşlanmış nohut3 su bardağı etsuyu, tuz
Eti 1 çorba kaşığı tereyağında yemeklik doğranmış soğanla beraber iyice kavurun. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alın. Üzerine bulgur ve nohudu ilave edip birkaç dakika kavurun. Et suyu, zerdeçal ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis tabaklarına alın. Kavurduğunuz eti üzerine koyarak servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt