Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Malzemeler:


1 çay bardağı pirinç


5 su bardağı su


1 su bardağı toz şeker


1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)


1 çay kaşığı zerdeçal


1 tutam safran (isteğe bağlı)


1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)


1 yemek kaşığı kuş üzümü


1 yemek kaşığı dolmalık fıstık


Yapılışı:


Pirinci bol suda yıkayın ve tencereye alın. Üzerine 5 su bardağı su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.


Biraz sıcak suya safranı ekleyerek 5-10 dakika bekletin. Ardından safranı ve zerdeçalı tencereye ekleyin.


Pirinç iyice piştiğinde toz şekeri ekleyin ve karıştırarak kaynatmaya devam edin.


Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın ve tencereye azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynadıktan sonra kıvamını kontrol edin.


Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyin. Eğer kullanıyorsanız, gül suyunu da ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.


Ocaktan aldıktan sonra kaselere dökün. Üzerini nar taneleri, kuş üzümü veya cevizle süsleyerek soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt