Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 3436
Malzemeler:
4-6 kişilik
Haşlama İçin:
1 Adet Kemiksiz Tavuk Göğüs

1 Adet Kalça Tavuk But
6 Su Bardağı Su
3 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Zencefil
1 Adet Orta boy Kuru Soğan
1 Adet Sarımsak
Yemek İçin:
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuz
Terbiye İçin:
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Taze Sıkılmış Limon Suyu
Servis İçin:
1/2 Demet Maydanoz
6 Dilim Limon

Yapılışı:
Tavuklarımızı iyice yıkayarak 6 su bardağı kadar su ilave edip önce harlı ateşe alalım. Temizlenip soyulmuş bir adet soğanı, sarımsakları ( bütün olarak) ve defne yapraklarını ekleyelim. Tuzunu atalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp tavuklar kemiklerinden ayrılıncaya kadar yaklaşık 30- 45 dakika haşlayalım.
Vaktiniz fazla yoksa düdüklü tencerede; buhar çıkmaya başlayınca on dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Ama ağır ateşte uzun süre haşlanan tavuğun suyu daha lezzetli olacaktır.
Meyanesi ( terbiyesi) için tereyağını çorba tenceresine alıp bir kaşık unu ilave edelim ve pembeleşip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
İnce ince çentiklediğimiz yani doğradığımız bir parmak kadar taze zencefili kavrulan una İlave ederek bir tur çevirelim.
Tavuğun suyunu bir tel süzgeçten geçirip yavaş yavaş akıtarak kavrulan zencefilli una yedirelim
Kıvamını alan çorbaya son olarak ekşi terbiyesi için; bir yumurta sarısı ile yarım limon suyunu çırpın, çorbadan azar alıp ılıştırarak ateşi kapatıp yavaş yavaş ilave edin ve kesilmemesi için sürekli karıştırın.
Taze biberiye yapraklarını ince ince kıyın
Bir sos tenceresinde bir kaşık tereyağını kızdırın kırmızı acı toz biber ve biberiyeleri bir tur çevirin.Çorbamızın sosu hazır.
Dilerseniz biberiyeli acı sos ile dilerseniz taze sıkılmış limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ile sıcak servis edin. Afiyet olsun, şifa olsun.
Not: Taneli çorba seviyorsanız bu çorbaya haşlamış olduğunuz tavuk etlerini minik minik didikleyerek katabilirsiniz.​
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt