Zencefil ne işe yarar?

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Tropik iklimlerde yetişen, yumru köklere sahip olan ve sarı renkte çiçek açan bir bitki olan zencefil hassaten Çin ve Hindistan’da takriben 2000 yıldır bitkisel şifa uygulamalarında çokça kullanılır. İçinde uçucu yağlar ve türlü vitaminler bulunduğundan hayli etkilidir. Zencefilin kökleri toz şekline getirip baharat olarak kullanılabildiği gibi yaş haldeki dilimleri çay olarak da tüketilebilmektedir.

Kolon Kanseri: Yapılmış olan araştırma sonuçlarına göre zencefilin kolon kanserini önlemede önemli kabul edilen bir rol üstlendiği tespit edilmiştir. Ek olarak zencefil kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlatır.

Hazımsızlık: İnflamasyonu düşürücü özelliği hasebiyle zencefil gıda emilimini arttırarak hazmı hızlandırır ve mide hastalıklarıyla mücadele eder.

Alzheimer: Zencefil çayı düzenli tüketildiğinde beyindeki hücreleri koruyarak işlevlerini yitirmemelerine yardım eder. Bu vesileyle Alzheimeir hastalığından büyük oranda korunma sağlanabilir.

Kas Ağrıları: Zencefil çay olarak tüketildiğinde kaslardaki ağrıları hafifletir.

Bağışıklık Sistemi Rahatsızlıkları: Düzenli bir biçimde zencefil tüketmek arterlerde meydana gelen yağlanmayı engellemede yardımcı olmaktadır. Bağışıklık mekanizmasının güçlenmesine yardım eden zencefil, midedeki bakteriyel enfeksiyonlara karşı da vücudumuzu korur.

Sinir Hastalıkları: Zencefil çayının sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Sinir hücrelerini yenileyerek vücudumuzu sinir hastalıklarından korumaktadır.

Kusma ve Mide Bulantısı: Kesin olarak sebebi bilinmemekle beraber yapılmış olan testlere göre zencefil mide bulantısına karşı gayet etkili bitkidir. Araba yolculuklarından kaynaklı mide bulanmalarında yola çıkmadan otuz dakika önce ağza alınan 1 gram zencefil mide bulantısını engeller.

Yumurtalık Kanseri: Toz zencefil yumurtalık kanseri tedavisinde yardım eden olarak kullanılmaktadır. Yumurtalık hücrelerini öldüren kanserli hücrelere karşı gayet etkili olmaktadır.

Ateş ve Aşırı Terleme: Zencefil içerisinde bulunan çinko, krom ve magnezyum hasebiyle kan akışını hızlandırırak ateş ve aşırı terlemeyi durdurur, vücut sıcaklığını dengeler.

Soğuk Algınlığı: Asya’da binlerce yıldır grip ve soğuk algınlığı için tüketilen zencefil doğal tedavi yöntemidir. Grip ve soğuk algınlığı hallerinde gün içerisinde 2 yemek kaşığı parçalanmış biçimde zencefil kullanılabilmektedir.

Solunum Yolu Rahatsızlıkları: Zencefil içerisindeki etkin maddeler ile ciğerleri genişleterek solunumu rahatlatır. Ek olarak doğal balgam söktürücüdür.

Zencefilin yetişkinlerde gün içinde 4 gramdan fazla kullanılmaması ve düzenli ilaç kullananlar tarafından muhakkak doktor gözetimi ile tüketilmesi gerekmektedir. 2 yaş altı çocukların ise zencefil tüketmeleri tavsiye edilmez.​
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt