Zencefil kökü nasıl kaynatılır?

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Zencefil kökünü kaynatıp bitkisel bir ilaç hazırlayabilirsiniz. Zencefil çayı mide asidi, baş dönmesi, artrit ve çokca diğer ortak hastalığın tedavisinde yardım eden olarak kullanılabilmektedir. Zencefilin benzer zamanda anti parazitlik özelliği de vardır, bu nedenle Japon mutfağında çiğ balıklarla beraber kullanılmaktadır. Örnek verilecek olursa, suşinin yanında çoğu zaman salamura zencefil verilir. Zencefil çayına şeker katabilir, buzlu yapabilir ve ayrıca soda karıştırıp farklı içecekler yapabilirsiniz.

Bardağınızın üstüne bir süzgeç koyun ve zencefil çayını süzgeçten dökün.

Zencefil çayını afiyetle için ve süzgeçte kalan zencefil kuruduktan sonra salataya veya atıştırmalıklara katarak tüketin.

1,5 çay kaşığı zencefili rendenin en büyük bölümünde rendeleyin ve kaynayan suya katın. Tencereyi ısı kaynağından uzaklaştırın. Demlenmesi için on dakika bekletin.

Bir tencereye su doldurun ve ocakta kaynatın.

Zencefil kökünün yalnızca dışarısındaki altın rengi kabuğunu soyma bıçağı ile soyun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt