Yürek Güveci Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
yurek-guveci-e04d257c-625c-4bc0-96fb-95c3d05d256b.jpg

Malzemeler​

  • 1 adet dana yürek veya 4-5 adet kuzu yürek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet acı sivri biber (Doğranmış)
  • 1 adet çarliston biber (Doğranmış)
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Yürek Güveci

Nasıl Yapılır​

  1. Temizlenmiş yüreği 15-20 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
  2. Tereyağını bir tavada eritin ve yürek etini ekleyip sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Biber ile domatesi ilave edip domates suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  3. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından bir güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  4. Fırından alarak sıcak servis edin.
 
Geri
Üst Alt