Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Yufkalı Süt Turtası



MALZEMELER


125 gram eritilmiş tereyağı

5 adet yufka

1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kreması için:


3,5 su bardağı süt

6 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı vanilya özütü (ya da vanilya şekeri)

Üzeri için:


2 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı


KAÇ KİŞİLİK?


12 KİŞİLİK


HAZIRLAMA SÜRESİ


20 DAKİKA


PİŞİRME SÜRESİ


35 DAKİKA




Püf noktası:

Bu tatlı için 35 veya 38 cm çapındaki büyük fırın tepsilerini kullanın

Tepsinizin ölçüsüne veya yufkaların kalınlığına göre 5 ya da 6 yufka kullanmanız gerekebilir

Bu tatlının en ideali sıcak yenilmesi ama kalanı buzdolabında saklayıp soğuk olarak da tüketebilirsiniz Servis sırasında üzerine yine pudra şekeri ve toz tarçın serpmek gerekiyor


NASIL YAPILIR?


Fırını 180 derecede ısıtın Eritilmiş tereyağının bir bölümüyle fırın tepsisini yağlayın

Yufkaları ayırın Her bir yufkayı tezgahın üzerine yayın Üzerine erimiş tereyağı sürün (Her bir yufka için 1-2 kaşık eritilmiş tereyağı kullanıp tereyağını eşit olarak paylaştırmamız gerekiyor) Yufkayı alttaki kenardan başlayarak toparlayın ve yelpaze görünümü almasını sağlayın

Hazırladığınız ilk parçayı kendi çevresinde yuvarlayarak bir daire oluşturun Bu daireyi tepsinin ortasına yerleştirin Aynı şekilde hazırladığınız diğer parçayı ilk parçanın etrafına dolayın

Bu şekilde tüm yağlanmış yufka parçalarını merkezden çevreye doğru yerleştirerek tepsiyi doldurun

Yufkaların üzerine bir süzgeç yardımıyla toz tarçını serpin ve tepsiyi önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarana ve sertleşene kadar 30-35 dakika civarında pişirin

Yufkalar pişerken sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Kaynatmadan ocağı kapatın

Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın Toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın Sıcak sütten kepçeyle azar azar alarak yumurtaların üzerine ekleyin Diğer elinizle çırpmaya devam edin Toz şeker karışımın içinde eriyene kadar birkaç dakika karıştırın

Fırından aldığınız sıcak yufka tepsisinin üzerine sütlü karışımı kepçe yardımıyla dökün 180 derece fırında yaklaşık yarım saat daha pişirin

Piştikten sonra fırından aldığınız süt turtasının üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin Dilimleyerek sıcakken servis yapın


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt