Yörük çadırlarında yapılan sütlü biber kavurması tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_en-pratik-ve-kolay-kahval-707.jpg

İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum ve potasyum barındıran iki besin biber sütün bir araya geldiği bu lezzete yok demeyeceksiniz. Kahvaltı da en pratik ve kolay olan bu tarifle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Sütlü biber kavurması Anadolu'nun en eski lezzetlerinden biridir. Özellikle yaylarda Yörük çadırlarında yapılan bu lezzeti deneyebilirsiniz.

Malzemeleri


4 adet biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı süt

Çay kaşığı ucu kadar tuz

Tatlı kaşığının yarısı kadar tereyağı

Toz biber ve karabiber

YAPILIŞI​

maxresdefault2-26012023e83c0691.jpg

Biberlerin saplarını ve kuyruklarını kesin. Bir kaç parçaya böldüğünüz biberleri tavada zeytin yağıyla kızartın.

O sırada bir cezvede süt ve tereyağını pişirin.

Biraz katılaşan süt ve tereyağını biberlerin üzerine boşaltın tuz ve baharatları ilave edin.

Dilerseniz bir çay tabağı kadar rendelenmiş kaşar ilave ederek lezzete lezzet katabilirsiniz.

5 dakika sonra ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...
 
Katılım
3 yıl 5 ay 16 gün
Mesajlar
602
Tepkime puanı
275
Konum
Antalya
Cinsiyet
bPg20e
Güzel olacağını pek sanmıyorum süt severlerin tercihi olabilir. Ben imkansız o derece yanından bile geçmem.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Biyografiler 0 247

Benzer konular

Geri
Üst Alt