- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum ve potasyum barındıran iki besin biber sütün bir araya geldiği bu lezzete yok demeyeceksiniz. Kahvaltı da en pratik ve kolay olan bu tarifle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
Sütlü biber kavurması Anadolu'nun en eski lezzetlerinden biridir. Özellikle yaylarda Yörük çadırlarında yapılan bu lezzeti deneyebilirsiniz.
Malzemeleri
4 adet biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
Çay kaşığı ucu kadar tuz
Tatlı kaşığının yarısı kadar tereyağı
Toz biber ve karabiber
YAPILIŞI
Biberlerin saplarını ve kuyruklarını kesin. Bir kaç parçaya böldüğünüz biberleri tavada zeytin yağıyla kızartın.
O sırada bir cezvede süt ve tereyağını pişirin.
Biraz katılaşan süt ve tereyağını biberlerin üzerine boşaltın tuz ve baharatları ilave edin.
Dilerseniz bir çay tabağı kadar rendelenmiş kaşar ilave ederek lezzete lezzet katabilirsiniz.
5 dakika sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...