Yoğurtlu Yarma Çorbası Nasıl Yapılır ?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 30 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Yoğurtlu Yarma Çorbası
yogurtlu_yarma_corbasi-f92822a3-f34e-4b41-9d74-e2d92cf9cde9.jpg

lg.php

Kaç
Kişilik

4 kişilik
Hazırlama
Süresi

10 dakika
Pişirme
Süresi

25 dakika

Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı yarma (buğday)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 6 su bardağı ayran
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane
  • Pulbiber

Yoğurtlu Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?
  • Ayranı geniş bir tencerede tuz ve un ile iyice karıştırın. Yarmayı yıkayıp ayrı bir tencerede 10 dakika haşlayıp süzün ve ayrana ekleyin.
  • Ayranın kesilmesini önlemek için kısık ateşte kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin. Yarmalar iyice yumuşayınca ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ve salçayı ilave edin. Hafif kavurun. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ilave edip 5 dakika kaynatın. Nane ve pulbiberle tatlandırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan yarma çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt