Yeni Kimlikleri Alma Süresi Uzatıldı Ücretleri ve Dafa Fazlası

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 30 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Eski tip nüfus cüzdanları, teknolojinin sunduğu kolaylıklardan daha rahat yararlanabilmek adına yeni tip çipli kimlik kartlarıyla değiştirilmektedir. 2016 yılından bugüne devam eden kimlik kartı değiştirme işlemleri İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 2023 yılına kadar devam edecektir. Peki 2021 yılı kimlik yenileme ücretleri ne kadar? 2021 kimlik kartını yenilemek için nereden randevu alınır?
Bakanlığın aldığı karara göre vatandaşların yeni kimlik kartlarını alabilmeleri için istenilen şartların yerine getirilmesi, belgelerinin eksiksiz olarak tamamlanması ile birlikte yeni kimlik başvurusu yapılabilmektedir. Yeni çipli kimlik kartlarına başvurularının yoğun olması nedeniyle vatandaşların nüfus müdürlüklerine gitmeden önce randevu oluşturması ve tüm belgeleri tamamladıktan sonra randevunun alındığı gün ve saatte nüfus müdürlüklerine gidilerek kimlik yenileme işlemleri başlatması gerekmektedir. 2021 kimlik kartı başvurularının sorunsuz ve eksizsiz tamamlanması için istenilen şartlar adım adım uygulanmalıdır.



2021 KİMLİK KARTI NASIL ALINIR?

İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre eski tip kimliklerin yenilenmesi zorunluluğu getirilmiş, yapılan açıklamaya göre Ocak 2016 yılından önce çıkarılan kimliklerin en geç 31 Aralık 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekli görülmüştür. Vatandaşlardan kimliklerini yenilerken istenilen ilk şey randevu almalarıdır. Nüfus müdürlüklerinde yaşanacak yoğunluğu önlemek ve vatandaşların mağdur olmamaları için randevu sistemi ile çalışma zorunluluğu getirilmiştir. 2021 kimlik başvuru işlemlerinin sıralaması şöyledir:

- Randevu alınmalı

- Kimlik kartı yenileme bedelinin anlaşmalı bankalara yatırmalı,

- Randevu aldıktan sonra nüfus cüzdanı kimlik kartı ya da pasaport, sürücü belgesi gibi kimlik kartı yerine geçebilen belgenin alınmalı,

- 1 adet biyometrik fotoğraf ile nüfus müdürlüklerine gidilmelidir.

1- Randevu Nasıl alınır?

Nüfus müdürlüklerinde herhangi bir yoğunluk ve sıkışıklığın yaşanmaması için randevu sistemi ile çalışılmaya başlanmıştır. Vatandaşlar ister Alo 199 hattından ister de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün resmi sitesi Randevu Al - NVI üzerinden randevularını oluşturabilirler.



2- 2021 Çipli Kimlik Kartı Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

2021 yılında kimlik yenileme harcı 30 TL olarak belirlenirken, kayıp kimlik yenileme ücreti ise 60 TL olarak belirlenmiştir. Ücretler, anlaşmalı bankamatik, banka ve internet bankacılığından yatırılabilmektedir.



3- Kimlik Başvurusu Harç Ücretleri Hangi Bankalardan Yatırılır?

AKBANK T.A.Ş.

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş.

HSBC BANK A.Ş.

ICBC TURKEY BANK A.Ş.

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ODEA BANK A.Ş.

PTT Şubeleri

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş



4- Yeni Kimlik Harç Ücretleri İnternet Üzerinden Nasıl Yatırılır?

Kimlik ücretlerini anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilmesi dışında internet üzerinde de kolayca yatırılabilir. 30 TL’lik kimlik yenileme ücretleri, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi sitesi https://ivd.gib.gov.tr üzerinden de kolayca yatırılmaktadır.
Randevu aldıktan, harç ücretlerini yatırdıktan sonra yeni kimlik formatına uyan biyometrik fotoğrafı da çekildikten sonra eski kimlik belgesiyle birlikte randevunun alındığı gün ve saatte nüfus müdürlüklerinde bulunarak kimlik yenileme işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

5- Yeni Kimlik Kaç Günde Teslim Edilir?

Başvuru işlemi gerçekleştikten sonra yeni kimlikler PTT ile 7 iş günü içinde sahiplerine teslim edilir.
 
Geri
Üst Alt