Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Denizli yöresinin en meşhur hamur işi yemeklerinden biri de yen böreğidir. Yen böreği kıyma, soğan, pul biber, kimyon ve karabiberli harçla hazırlanır. Hamur hazırlanır ve bu lezzetli börek atıştırmalık olarak ya da çay saatinde tüketilebilir.MalzemelerHarcı için;3 adet soğan1,5 kg kuzu kıyma1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber1,5 tatlı kaşığı tuzİç yağıHamuru İçin:1 paket hamur mayası5 su bardağı mısır unu1 tatlı kaşığı tuzNasıl YapılırMısır unu bir kaba alınır.Ilık su içerisine maya eklenir karıştırılır ve mısır unu ile yoğurulur.Ardından mayalandırmaya bırakılır.Yemeklik doğranan soğan kıyma ile birlikte kavrulur.Tuz, karabiber, pul biber, kimyonu ekleyip, karıştırılır.Hamuru açıp iç yağ sürülür. Hazırlanan kıymalı harç koyulduktan sonra yuvarlanır.Tepsiye dizilir.Üzerine tekrar iç yağ döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Dilimlendikten sonra servis edilir.
Denizli yöresinin en meşhur hamur işi yemeklerinden biri de yen böreğidir. Yen böreği kıyma, soğan, pul biber, kimyon ve karabiberli harçla hazırlanır. Hamur hazırlanır ve bu lezzetli börek atıştırmalık olarak ya da çay saatinde tüketilebilir.
Harcı için;
Hamuru İçin: