Et suyu pişerken, eti önce kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü alın, ardından hafif ateşte kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını hamurla kapatmak etin lezzetini artırır.
Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (veya maydanoz) ekleyin.
Mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanırsanız daha uzun süre dayanır.
Domateslerin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.
Patates soyarken üzerini bulaşık teliyle ovuşturursanız daha kolay soyabilirsiniz.
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça çiğ patates ekleyin. Fazla tuzu çekecektir.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir tas içinde soyun.
Ayva reçelinin kıvamlı olması için kaynayan şekere ayvaları erkenden atın ya da ayvaları önceden pişirip ardından şekerle kaynatın.
Hamurun daha hafif olması için maden suyu ekleyin.
Eti yumuşatmak için pişirmeden önce zeytinyağında veya çiçek yağında bekletin.
Patlıcanların acısını almak için doğrayıp tuz serpin ve yarım saat bekletin.
Mantarların lezzetini artırmak için üzerine biraz tuz ve limon suyu serpip 5 dakika bekletin.
Ispanak pişirirken az su kullanın ve kendi suyunda pişirin.
Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatın, temizlenmesi daha kolay olur.
Tereyağı kızartırken içine 1 damla zeytinyağı koyarak yanmasını önleyebilirsiniz.
Buzluktan çıkan etin hızlı çözülmesi için soğuk su ve tuz dolu bir kaba koyun.
Mısır haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
Pasta meyvelerini toz şekere bulayarak uzun süre dayanmalarını sağlayabilirsiniz.
Reçel kaynarken tahta kaşık kullanarak karıştırın.
Kızartma yağının patlamasını önlemek için tavanın içine bir tutam tuz atın.
Salatada önce sirke/limonu tuzla karıştırıp ekleyin, ardından zeytinyağını koyun.
Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke ekleyin; rengi sarı kalır ve lezzeti artar.
Beşamel ve sütlü soslara tuzu kıvam aldıktan sonra ekleyin.
Sosislerin çatlamadan kızarması için birkaç yerinden iğne ile delin.
Etleri pişirmeden 1 saat önce buzdolabından çıkarın.
Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız içine iri dilimlenmiş patates atın ve pişirin.
Patates püresine kullandığınız tuz kadar şeker ekleyin, daha iyi koyulaşır ve lezzetli olur.
Soğan kavururken canlı renk için az miktar tuz serpin.
Balığı çıtır kızartmak için önce süte batırın, sonra una bulayın.
Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur.
Pilavı tekrar ısıtırken bir kabın içinde su kaynatıp pilav tenceresini bu kabın içine oturtun. Pilav tane tane kalacaktır.