Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Yemek Yaparken Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler



  • Et suyu pişerken, eti önce kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü alın, ardından hafif ateşte kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını hamurla kapatmak etin lezzetini artırır.

  • Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (veya maydanoz) ekleyin.

  • Mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanırsanız daha uzun süre dayanır.

  • Domateslerin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.

  • Patates soyarken üzerini bulaşık teliyle ovuşturursanız daha kolay soyabilirsiniz.

  • Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça çiğ patates ekleyin. Fazla tuzu çekecektir.

  • Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir tas içinde soyun.

  • Ayva reçelinin kıvamlı olması için kaynayan şekere ayvaları erkenden atın ya da ayvaları önceden pişirip ardından şekerle kaynatın.

  • Hamurun daha hafif olması için maden suyu ekleyin.

  • Eti yumuşatmak için pişirmeden önce zeytinyağında veya çiçek yağında bekletin.

  • Patlıcanların acısını almak için doğrayıp tuz serpin ve yarım saat bekletin.

  • Mantarların lezzetini artırmak için üzerine biraz tuz ve limon suyu serpip 5 dakika bekletin.

  • Ispanak pişirirken az su kullanın ve kendi suyunda pişirin.

  • Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatın, temizlenmesi daha kolay olur.

  • Tereyağı kızartırken içine 1 damla zeytinyağı koyarak yanmasını önleyebilirsiniz.

  • Buzluktan çıkan etin hızlı çözülmesi için soğuk su ve tuz dolu bir kaba koyun.

  • Mısır haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.

  • Pasta meyvelerini toz şekere bulayarak uzun süre dayanmalarını sağlayabilirsiniz.

  • Reçel kaynarken tahta kaşık kullanarak karıştırın.

  • Kızartma yağının patlamasını önlemek için tavanın içine bir tutam tuz atın.

  • Salatada önce sirke/limonu tuzla karıştırıp ekleyin, ardından zeytinyağını koyun.

  • Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke ekleyin; rengi sarı kalır ve lezzeti artar.

  • Beşamel ve sütlü soslara tuzu kıvam aldıktan sonra ekleyin.

  • Sosislerin çatlamadan kızarması için birkaç yerinden iğne ile delin.

  • Etleri pişirmeden 1 saat önce buzdolabından çıkarın.

  • Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız içine iri dilimlenmiş patates atın ve pişirin.

  • Patates püresine kullandığınız tuz kadar şeker ekleyin, daha iyi koyulaşır ve lezzetli olur.

  • Soğan kavururken canlı renk için az miktar tuz serpin.

  • Balığı çıtır kızartmak için önce süte batırın, sonra una bulayın.

  • Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur.

  • Pilavı tekrar ısıtırken bir kabın içinde su kaynatıp pilav tenceresini bu kabın içine oturtun. Pilav tane tane kalacaktır.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt