Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Yemek Yaparken Kullanacağınız Pratik Bilgiler

Katılım
14 gün
Mesajlar
119
Tepkime puanı
85
Yaş
28
Konum
İZMİR
Yemek Yaparken Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler

  • Et suyu pişerken, eti önce kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü alın, ardından hafif ateşte kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını hamurla kapatmak etin lezzetini artırır.​
  • Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (veya maydanoz) ekleyin.​
  • Mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanırsanız daha uzun süre dayanır.​
  • Domateslerin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.​
  • Patates soyarken üzerini bulaşık teliyle ovuşturursanız daha kolay soyabilirsiniz.​
  • Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça çiğ patates ekleyin. Fazla tuzu çekecektir.​
  • Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir tas içinde soyun.​
  • Ayva reçelinin kıvamlı olması için kaynayan şekere ayvaları erkenden atın ya da ayvaları önceden pişirip ardından şekerle kaynatın.​
  • Hamurun daha hafif olması için maden suyu ekleyin.​
  • Eti yumuşatmak için pişirmeden önce zeytinyağında veya çiçek yağında bekletin.​
  • Patlıcanların acısını almak için doğrayıp tuz serpin ve yarım saat bekletin.​
  • Mantarların lezzetini artırmak için üzerine biraz tuz ve limon suyu serpip 5 dakika bekletin.​
  • Ispanak pişirirken az su kullanın ve kendi suyunda pişirin.​
  • Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatın, temizlenmesi daha kolay olur.​
  • Tereyağı kızartırken içine 1 damla zeytinyağı koyarak yanmasını önleyebilirsiniz.​
  • Buzluktan çıkan etin hızlı çözülmesi için soğuk su ve tuz dolu bir kaba koyun.​
  • Mısır haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.​
  • Pasta meyvelerini toz şekere bulayarak uzun süre dayanmalarını sağlayabilirsiniz.​
  • Reçel kaynarken tahta kaşık kullanarak karıştırın.​
  • Kızartma yağının patlamasını önlemek için tavanın içine bir tutam tuz atın.​
  • Salatada önce sirke/limonu tuzla karıştırıp ekleyin, ardından zeytinyağını koyun.​
  • Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke ekleyin; rengi sarı kalır ve lezzeti artar.​
  • Beşamel ve sütlü soslara tuzu kıvam aldıktan sonra ekleyin.​
  • Sosislerin çatlamadan kızarması için birkaç yerinden iğne ile delin.​
  • Etleri pişirmeden 1 saat önce buzdolabından çıkarın.​
  • Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız içine iri dilimlenmiş patates atın ve pişirin.​
  • Patates püresine kullandığınız tuz kadar şeker ekleyin, daha iyi koyulaşır ve lezzetli olur.​
  • Soğan kavururken canlı renk için az miktar tuz serpin.​
  • Balığı çıtır kızartmak için önce süte batırın, sonra una bulayın.​
  • Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur.​
  • Pilavı tekrar ısıtırken bir kabın içinde su kaynatıp pilav tenceresini bu kabın içine oturtun. Pilav tane tane kalacaktır.​
 
Geri
Üst Alt