Yalova Sütlüsü Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6054

Yalova Sütlüsü Tarifi İçin Malzemeler​

  • 23 yaprak hazır baklava yufkası
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 120 gr tereyağı
  • 60 ml Ayçiçek yağı
İçi ve Üstü için;
  • Toz ceviz veya toz antepfıstığı

Yalova Sütlüsü Nasıl Yapılır?​

  • Süt ve şeker bir kapta çırpılır. Ocağa alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Tereyağı bir tavada eritilir. Eriyen yağa sıvıyağda eklenerek karıştırılır.
  • Tatlının yapılacağı ısıya dayanıklı tepsiye ya da cam kaba yağ sürülür.
  • Yufkalar 2-3 katta bir yağlanarak dizilir. Ortasına gelindiğinde toz kuruyemiş dökülür ve aynı işleme devam edilir.
  • Yufkalar bittiğinde kare şekilde dilimlenir, kalan yağ üzerine dökülerek önceden ısınmış 150 derece fırında pişirilir.
  • Yavaş yavaş ve çevirerek pişirmek gerekir, kızarmamasına özen gösterin.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Üzerine toz fıstık serpilerek soğuk halde servis edilir.
  • Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt