Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Malzemeler1 bağ renkli pazıİç harcı için1 su bardağı pirinç1 adet kuru soğan3 yemek kaşığı zeytinyağıTaze nane (ince kıyılmış)1 çay kaşığı yenibahar1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz40 adet vişnePişirmek için2 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı suNasıl YapılırPirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün.Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun.Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın.Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin.Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin.Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
İç harcı için
Pişirmek için