Vişne Soslu Hafif Pasta
Vişne soslu hafif pasta için Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 paket creme liquide ( taze krema )
2 paket krem chanti fix
1 kg fromage blan
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzerinin sosu için
2 su bardağı vişne suyu veya vişne kompostosunun suyu
2 paket nappage
Vişne soslu hafif pasta nasıl yapılır
Keki için yumurtayla şekeri krema haline gelene kadar iyice çırpın kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin unu havadan eleyerek ilave edip iyice karıştırın hazırladığınız kek harcını dikdörtgen borcama boşaltın 180 Derece fırında pişirin ve soğumasını bekleyin
Kreması için krem liquide, chanti fix ve şekeri krema katılaşana kadar iyice çırpın ve fromage blanı karıştıp biraz daha çırpın ve soğuyan kekin üstüne yayın
Vişne sosu için vişne suyunu ve nappageyi ve isteğe göre biraz toz şekeri kaynatıp ılımaya bırakın ılıyan sosu kremanın üstüne dökün buzdolabında 2 veya 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Türkiye’dekilere alternatif olarak
size kemasını şöyle özetliyim
crema liquide yerine -> 1 paket kremşanti,yarım su bardağı soğuk süt
Fromage blanc yerine -> Yarım kilo süzme yoğurt Ve 1 paket labne peyniri
Ve yarım çay bardağından daha az toz şeker kullanın
Önce kremşantiyi sütle çırpın sonra,toz şekeri,süzme yoğurdu ve labneyi iyice çırpıp kekin üzerine koyun
Ayrıca Krem şanti kullanacağınız için chantifixe ihtiyaç yok
Üstündeki vişne Sosu için
3 su bardağı vişne suyuna
1 paket vanilyalı puding
Hazırlanışı
puding ve vişne suyunu karıştırarak kaynatın hazırladığınız vişneli puding ılıdıktan sonra kremanın üzerine dökün en az 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz
Vişne soslu hafif pasta için Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 paket creme liquide ( taze krema )
2 paket krem chanti fix
1 kg fromage blan
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzerinin sosu için
2 su bardağı vişne suyu veya vişne kompostosunun suyu
2 paket nappage
Vişne soslu hafif pasta nasıl yapılır
Keki için yumurtayla şekeri krema haline gelene kadar iyice çırpın kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin unu havadan eleyerek ilave edip iyice karıştırın hazırladığınız kek harcını dikdörtgen borcama boşaltın 180 Derece fırında pişirin ve soğumasını bekleyin
Kreması için krem liquide, chanti fix ve şekeri krema katılaşana kadar iyice çırpın ve fromage blanı karıştıp biraz daha çırpın ve soğuyan kekin üstüne yayın
Vişne sosu için vişne suyunu ve nappageyi ve isteğe göre biraz toz şekeri kaynatıp ılımaya bırakın ılıyan sosu kremanın üstüne dökün buzdolabında 2 veya 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Türkiye’dekilere alternatif olarak
size kemasını şöyle özetliyim
crema liquide yerine -> 1 paket kremşanti,yarım su bardağı soğuk süt
Fromage blanc yerine -> Yarım kilo süzme yoğurt Ve 1 paket labne peyniri
Ve yarım çay bardağından daha az toz şeker kullanın
Önce kremşantiyi sütle çırpın sonra,toz şekeri,süzme yoğurdu ve labneyi iyice çırpıp kekin üzerine koyun
Ayrıca Krem şanti kullanacağınız için chantifixe ihtiyaç yok
Üstündeki vişne Sosu için
3 su bardağı vişne suyuna
1 paket vanilyalı puding
Hazırlanışı
puding ve vişne suyunu karıştırarak kaynatın hazırladığınız vişneli puding ılıdıktan sonra kremanın üzerine dökün en az 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz