Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Vertigoda Tüketilmemesi Gereken Besinler

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
09db8d77-78b0-40b1-b0ed-c6f0b0fbd66a-1f098a28-53ad-4f4e-a5b2-f1b8d79292fa

  1. Yüksek yağlı diyet tüketimi kolesterol ve damar sağlığı açısından olumsuz etkiler yaratıp vertigo ataklarını tetikleyebilir.
  2. Basit şekerli proses besinlerin tüketim sıklığı glikoz metabolizmasındaki bozukluklara yol açarak indirek ve direk vertigo atakları üzerinde etkili olabilmektedir.
  3. Tuzlu besinler, ödem yaparak vücuttaki suyun tutulumuna neden olur, vestibüler sistemin dengesini olumsuz etkiler ve vertigo ataklarını tetikler.
  4. Alkol alımı ile ilgili çeşitli araştırmalar mevcuttur, alkol alımı kısıtlanmalıdır.
  5. Kahve, çay, enerji içecekleri, kakaonun kafein oranı yüksektir ve sınırlı tüketilmelidir. Aynı zamanda diüretik oldukları için vücuttaki su homeostazını olumsuz etkileyecektir.
  6. Diyet kola
  7. Çikolata
  8. Konsantre içecekler
  9. Soda
  10. Vertigoda Tüketilmesi Önerilen Besinler

    1. Dengeli beslenme ve tüm besin gruplarına doğru oranda yer vermek oldukça önemlidir.
    2. Günlük su tüketimine dikkat edilmeli, kg başına 30 cc olacak şekilde ayarlanmalıdır. Su tüketimi vücuttaki sıvı dengesini koruma sebebiyle oldukça önemli bir konudur.
    3. Yumurta gibi kaliteli protein kaynakları tüketilmeli.
    4. Zerdeçal, antimikrobiyal etkisi vücuttaki inflamasyonu önleme amaçlı tüketilmeli.
    5. Diyetin hayvansal yağ oranı azaltılmalı, salata ve yemeklere zeytinyağı eklenmeli.
    6. Elma sirkesi vücut ph’sını düzenlemesinde etkilidir, salatalara elma sirkesi eklenebilir.
    7. Zencefil mide bulantısı, baş dönmesi, kusma gibi semptomlarda etki eder.
    8. Serbest radikaller kulak içindeki organlarda hasar oluşturabilir. Bu sebeple serbest radikal süpürücü etkiye sahip ORAC değeri yüksek besinleri tüketilmelidir. Bu besinler; mor, kırmızı renge sahip sebze ve meyvelerdir. Örneğin; nar, yaban mersini, ahududu, çilek gibi…
    9. Fındık, ceviz, badem tüketilmeli.
    10. Bağışıklığı güçlendirmek için D vitamini seviyeleri kontrol edilmeli, güneş ışınlarının direk etkisinden yararlanılmalıdır.
    11. Sigaradan uzak durulmalıdır.
  11. Vertigolu hastaların yaşam tarzı oldukça önemlidir. Uyku düzenlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

    Stres ve anksiyete vertigo ataklarını arttırabilir.

    Yazar:

    Dyt. Nergiz Akıncı
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt