Vardabit Paçası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
vardabit-93ded02c-246e-47bf-b162-5204e0a08cb1.jpg

Adana'nın yöresel yemekleri arasında yer alan vardabit, ana yemeklerin yanında sunulur. Kuru fasulye, yoğurt ve pide ile hazırlanan bu besin, Adana, Hatay ve Mersin mutfağında sık sık yer alır. Protein bakımından zengin olduğu için, kemiklerin güçlenmesini destekler. Genellikle sarımsak ve maydanoz ile birlikte servis edilir.

Malzemeler​

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet küçük tırnaklı pide
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 -4 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Vardabit Paçası

Nasıl Yapılır​

  1. Fasulyeleri ılık suyla ıslatıp 2-3 saat bekletin. Daha sonra yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzüp soğutun. Haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırın.
  2. Tırnaklı pideyi küçük küçük dilimleyip, fırında ya da teflon tavada kızartın. Bir kasede tahin, limon suyu, biraz tuz, 1 çay kaşığı kimyon ve dövülmüş sarımsakları karıştırın.
  3. Kıvamı koyu yoğurt kıvamına gelene kadar sıcak suyu yavaş, yavaş ekleyin.
  4. Haşlanan fasulyelerin üzerine tuzu ve kalan kimyonu ekleyip karıştırın. Kayık servis tabağına kızarttığınız pideleri yayın.
  5. Üzerine fasulyeleri yayın ve tahin sosunu gezdirerek dökün. Küçük bir tavada tereyağını ve sıvıyağı kızdırın, ocaktan alıp içine kırmızı pul biberi ekleyin.
  6. Vartabitin üzerine biberli yağı gezdirin ve İnce kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Vardabit Paçasının Püf Noktaları Nelerdir?
  1. Vardabit paçasında kullanacağınız kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin.
  2. Tahinin kıvamını tutturabilmek için, tarifte sıcak su kullanın.
  3. Ilık ve soğuk su tahinin kıvamının sert ve katı bir hal almasına neden olur.
  4. Pide yerine bayat ekmek dilimleri de kullanabilirsiniz.
  5. Vardabitin yağı ve yoğurdunu servis esnasında ekleyebilirsiniz. Böylece sulanmasını önleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Vardabit Paçası Kaç Kaloridir?
  1. Vardabit paçasının bir porsiyonu, ortalama 70 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin bir yemektir.
 
Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Bunu bugün iyice okudum benlik bişey haftasonu yapmalıyım güzel olur.:sneaky:
 
  Benzer konular Forum Tarih
Yemek Tarifleri 0 47
Sebze Yemekleri 0 94
Et - Tavuk - Balık 1 204

Benzer konular

Geri
Üst Alt