Üzümlü kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 2 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Üzümlü keke hayır diyemeyenlerdenseniz bir de bu tarifi deneyin. Kuru üzümlü tariflere alternatif olarak taze üzümden hazırlayabilecek olduğunuz bu tarifi hem çok hafif aynı zamanda çok lezzetli.

Hazırlanışı:

Fırını önceleri 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Kek kalıbını tereyağı ile hafifçe yağlayıp biraz un serpin. Unun fazlasını, kalıbı ters çevirip hafifçe vurarak alın.

Yumurta ve şeker eriyinceye kadar takriben 5 dk boyunca yüksek devirde çırpın.

Daha sonrasında tereyağı, yağ, süt ve vanilya özünü ekleyip katıştırın.

Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu eleyin ve sıvı karışımın içine ekleyin.

Limon ve portakal kabuğu rendesi ekleyin ve tahta bir kaşıkla katıştırın.

Hazırladığınız kek karışımını 10 dk kadar dinlendirin.

Süre sonuç kısmında üzümleri ekleyip hafifçe katıştırın.

Kek karışımını kalıba dökün ve 175 derecelik fırında 40 dk süresince pişirin.

Pişen keki fırından çıkarın ve soğuması için fırın telinin üstüne alın.

İnce dilimler durumunda oda sıcaklığında servis yapın.

Üzümlü kek için malzemeler:

2 yumurta

2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi

Yarım çay kaşığı tuz

1 1/2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu rendesi

15 adet küçük mor üzüm

4 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı

1/4 su bardağı sızma zeytinyağı

2/3 su bardağı beyaz şeker

1/2 çay kaşığı vanilya ekstresi

1/3 su bardağı süt
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt