Üşüyünce hasta olmayan Sibirya çocukları!

Bükre

İhmal ettiğin herşey ölür
Katılım
3 yıl 5 ay 29 gün
Mesajlar
1,007
Tepkime puanı
504
Konum
Cinsiyet
bPg20e
Sibirya’da, birçok öğretmen ve doktor, çocukların soğuk karlı günlerde, mayoları ile dışarı çıkıp, kar banyosu yapmalarının, onları daha sağlıklı kıldığını iddia ediyor.

kar-oyunu-min.jpg


Karlı bir havada, mayolarını giymiş bir düzine çocuk, öğretmenlerinin gözetimi altında kar topu oynayarak eğleniyor. Bir de üstelik, plajda görmeye alışık olduğumuz plastik kovalarla, başlarından aşağı boca ettikleri soğuk suyu, eğlenceli buluyor gibiler.

buz-banyosu-7-min.jpg


Bu şaşırtıcı görüntüler Sibirya’da bir anaokulundan (Sibiryachok veya Küçük Sibiryalı – Ulusal anaokulu, numara 317, Krasnoyarsk). 20 yıl kadar önce, çocukların bağışık sistemini güçlendirmek için ne yapabilecekleri konusunu tartışan bir grup ana okulu öğretmeni ve çocuk doktoru, her gün uygulanacak kar banyosunun faydalı olacağına kanaat getirmişler. Ancak birçok ebeveyni çılgına çevirecek, bu etkinliğe başlamak kolay olmamış. The Sibirian Times gazetesine konu ile açıklamalarda bulunan anaokulu müdürü Olesya Osintseva, bunu önce kendileri ve kendi çocukları üzerinde denediklerini bildiriyor. Sonuçlar beklentilerini doğrulayınca, konuyu veliler ile paylaşmışlar. Önce az sayıda veli, çocuklarının bu ritüele katılmalarına izin vermiş. Zaman içinde bu ritüel birçok veli tarafından desteklenmiş. Hatta bu anaokulunun öğrencisi olmadığı halde, sadece kar etkinliğine katılmak için gelen çocuklar da var.
buz-banyosu-4-min.jpg


Bu etkinliğe katılma kararı tamamen çocuk ve aileye ait. Hiçbir zorlamada bulunulmuyor. Ana okulu müdürü Olesya Osintseva, karlı banyo ritüeline katılan çocukların, katılmayanlardan daha nadir hasta olduklarını ve üstelik hastalıkları daha kolay atlattıklarını bildirmiştir. Bu gözlemi, konuyu inceleyen çocuk doktorları da doğrulamış. Soğuk algınlığı sezonunda, hastalığa yakalanma yüzdesi, karlı banyo etkinliğine katılmayan grupta %25, katılan grupta ise %5 olarak gerçekleşmiş.

buz-banyosu-1-min.jpg


1997 yılında, Sochi Üniversitesi’nden Dr. V Kharitonov, bu etkinliğe katılmamış olan bir grup çocuktan aldığı kan örneklerini, katıldıktan sonra aldığı kan örnekleri ile karşılaştırmış. Yaptığı değerlendirmenin sonucunda, hücresel bağışıklık sisteminde, önemli oranda pozitif gelişme olduğunu gözlemlemiş.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
konunu okumadım . ama başlıktan aklıma şu rusların yaptıgı olay geldi
. eski haberlerde çok gördük . 3 aylık ve 9 aylık çocukları kara atıyorlar soguk havuza sokuyorlardı.. rusyada . taa ozamandan annemler teyzemler derdi hiç.acımaları yok konuşurkende aslında iyi yapıyorlar diyip kısırda yerlerdi :haha: şimdi insanların bünyesi bagışıklık sistemi öyle birşeyki heleki bebeklerdeki uyumluluk muhteşem .. allah diyorya biz sizi topraklarda kabile kıldık.. kiminiz esmer beyaz kırmızı çekik göz.. bu allahın hikmetinin insanoğlunda metabolizma ve bagışıklık olarak yansımasıdır.. insan oğlu yetiştiği yer ile uyum sağlıyor.. bunun bilimine evrim diyorlar yerim o evrimi allah yaratılıştan itibaren diyor zaten.. bir sibiryadaki çocuk ile bizim anadolu çocugu sogukta yarışamaz . . en basit örnek 3 ay amasyada yandım 12 ay ağrı dagı dibinde full pusu attıp dondum.. istanbula bi geldim kar kış kıyamet ben bir tişörtle geziyorum .. hani uyum sağlamışım soguk havaya.. ama sonraki mevsimde kıçım dondu normalleştim o ayrı .. çindeki insan geniş toprak arazi işçisi beden alışkanlıgı .. estektir acıya dayanıklıdır .. bizim anadolu insanı yaglı yaslı ama fıss çabuk hamlar.. tıpkı bu illerimizde meşhur olan sebze meyveler gibi.. hava su insanoğluna sırayet edip uyum sağlamaya yöneltiyor.. insan bedebi mükemmeldir ve uyum sağlıyor.. o yüzden bunlar bana ohaaa dedirtmiyor yani..

paylaşım için teşekkler
 
Geri
Üst Alt