Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
patl%C4%B1can-3-horz.jpg

Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartmaz tozu
  • 5 tane patlıcan
  • Tuz
Unlu Patlıcan Kızartması Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve kalın olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyin.(kalın dilimlerseniz içi pişmez,çiğ kalır)
  • Derin bir kapta tuzlu su hazırlayın ve dilimlediğiniz patlıcanları bu tuzlu suda ,karası ve acısı çıkana kadar yarım saat bekletin.
  • Yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkartın ve hafifçe elinizle parçalamadan sıkın,fazla suyu aksın.
  • Patlıcanları temiz bir kağıt havlı ve bez havuyla kurulayın.
  • Sos için gerekli olan malzemeleri bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Sosun kıvamını anlamak için dilimlediğiniz patlıcanlardan bir tanesini sosa batırıp çıkartın.Sos patlıcandan akıp gidiyorsa çok az daha un ilave edin ve tekrar çırpın.Sos patlıcanın üzerinde kalmalı,akıp gitmemeli.
  • Tavaya ve derin bir kızartma tenceresine bol yağ dökün ve kızmasını bekleyin.Yağ iyice kızmış olmalı.
  • İyice kızan yağın içine sosa batırıp çıkardığınız patlıcan dilimlerini ,kızarması için burakın.Yağın içine çok fazla patlıcan atmayın ki rahat ve güzel kızarsın.
  • Ocağın altını biraz kısın,patlıcanlar yavaş yavaş kızarsın ki,içi çiğ kalmasın.
  • İyice kızaran patlıcanları ,kağıt havlı serdiğiniz bir tabağa alın.Fazla yağını çeksin.
  • Sıcak sıcak yanında,sarımsaklı yoğurtla servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt