- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeleri
- 3 yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartmaz tozu
- 5 tane patlıcan
- Tuz
- Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve kalın olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyin.(kalın dilimlerseniz içi pişmez,çiğ kalır)
- Derin bir kapta tuzlu su hazırlayın ve dilimlediğiniz patlıcanları bu tuzlu suda ,karası ve acısı çıkana kadar yarım saat bekletin.
- Yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkartın ve hafifçe elinizle parçalamadan sıkın,fazla suyu aksın.
- Patlıcanları temiz bir kağıt havlı ve bez havuyla kurulayın.
- Sos için gerekli olan malzemeleri bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Sosun kıvamını anlamak için dilimlediğiniz patlıcanlardan bir tanesini sosa batırıp çıkartın.Sos patlıcandan akıp gidiyorsa çok az daha un ilave edin ve tekrar çırpın.Sos patlıcanın üzerinde kalmalı,akıp gitmemeli.
- Tavaya ve derin bir kızartma tenceresine bol yağ dökün ve kızmasını bekleyin.Yağ iyice kızmış olmalı.
- İyice kızan yağın içine sosa batırıp çıkardığınız patlıcan dilimlerini ,kızarması için burakın.Yağın içine çok fazla patlıcan atmayın ki rahat ve güzel kızarsın.
- Ocağın altını biraz kısın,patlıcanlar yavaş yavaş kızarsın ki,içi çiğ kalmasın.
- İyice kızaran patlıcanları ,kağıt havlı serdiğiniz bir tabağa alın.Fazla yağını çeksin.
- Sıcak sıcak yanında,sarımsaklı yoğurtla servis edin.