Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı erişte
1 litre su
Tuz
Terbiyesi için;
1, 5 bardak yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1, 5 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için;
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolu tatlı kaşığı nane
İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan
Tutmaç çorbası nasıl yapılır?
Ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve mercimeği çorba tenceresine alıp üzerine suyu ilave edelim.
Kaynayan suya erişteyi ekleyelim.
Yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
Erişte yumuşayınca yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştıralım.
Kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ilave edelim.
Bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave edip ocağı kapatalım.
Tavaya yağları alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökelim.
Ben kuru reyhanı çok yakıştırıyorum bu çorbaya isterseniz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.