Tutmaç Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
3576326_09a3cf97eccf090313cdaabb96d84e4b_1366x1366.jpg

Malzemeler:

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı erişte

1 litre su

Tuz

Terbiyesi için;

1, 5 bardak yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1, 5 yemek kaşığı un

Üzerinin sosu için;

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 dolu tatlı kaşığı nane

İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan

Tutmaç çorbası nasıl yapılır?

Ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve mercimeği çorba tenceresine alıp üzerine suyu ilave edelim.

Kaynayan suya erişteyi ekleyelim.

Yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.

Erişte yumuşayınca yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştıralım.

Kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ilave edelim.

Bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave edip ocağı kapatalım.

Tavaya yağları alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökelim.

Ben kuru reyhanı çok yakıştırıyorum bu çorbaya isterseniz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt