Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Türkiye'nin Kuşları: Florya

Katılım
3 yıl 5 ay 19 gün
Mesajlar
170
Tepkime puanı
82

Türkiye'nin Kuşları: Florya​


  • image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Tanımı

    İri ve yeşil bir ispinozdur; gagası açık pembe, el teleklerinin kenarları, kuyruk sokumu ve kuyruk dış teleklerinin kökü sarıdır. Dişisinde yeşilin yerini grimsi kahverengi alır. Genci çizgilidir, sarı kanat paneli ile ayırt edilir.
    Floryaların erkekleri dişilerinden daha iri renkleri daha göz alıcıdır. Dişi ve genç kuşlar daha soluktur ve kahverengi tonlar hakimdir. Gagası kalın ve koni biçimindedir. Ötüşleri de oldukça güzel ve cıvıltılıdır. Erkeğin "kelebek" gösteri uçuşu vardır.

    Habitatı

    Seyrek ormanlar, zeytin ve meyve bahçeleri, yüksek ağaçların bulunduğu bahçeler ve parklarda yaşar, kışın diğer ispinozlarla karışık sürüler oluşturur.

    Yayılışı

    Floryalar, Avrupa, Kuzey Afrika ve Güneybatı Asya'da yaygın olarak dağılmıştır. Yeni Zelanda'ya kadar gözlemlenmiştir. Türkiye’de yıl boyu görülür.
    Beslenme
    Floryalar, esas olarak ayçiçeği tohumları ile beslenir, ancak aynı zamanda yuvalama sırasında çeşitli bitkilerden, tomurcuklardan, meyvelerden ve böceklerden de beslenir.

    Biyolojisi

    Üreme mevsimi, Nisan ayının ikinci yarısında başlayıp Ağustos ayına kadar devam eden ilkbaharda, genç uçmaları ise Ağustos ayının sonlarında gerçekleşir.

    Floryalar, genellikle tek başına yuva yapar, ancak bazen her birinin kendi küçük alanını savunduğu gevşek koloniler oluşturabilir. Yuva, bitkiler, çalılar, tırmanan bitkiler, yapraklı küçük çalılar, şehirlerin içindeki park ve bahçelerde bulunan orta büyüklükteki ağaçlarda veya çevredeki kırsal alanlarda gizlidir.

    Yuva genellikle orta yükseklikte bir çataldadır. Kuru ot ve yosunlardan oluşan hacimli bir yuvadır. İç kısım bitkisel lifler, kökler, kıllar, tüyler ve yün ile kaplanmıştır.

    Dişi, kırmızımsı veya morumsu lekelerle açık mavi veya kremsi beyaz 4-6 parlak yumurta bırakır. Kuluçka dönemi boyunca erkek tarafından beslenen dişi tarafından sağlanan yaklaşık 13 ila 14 gün sürer.
    Doğumda civcivler kalın ve uzun grimsi beyaz tüylerle kaplıdır. İlk birkaç gün her iki ebeveyn tarafından böcek larvaları ile beslenirler. Ebeveynler daha sonra tohumlardan oluşan sarımsı bir macunu sık sık kusarlar.
    Yuvayı 13 gün sonra terk ederler ancak henüz uçmazlar ancak genel olarak 16-18 günde yuvadan ayrılırlar ve çırpınabilirler.
    Bu tür, yılda iki ila üç yavru üretir.

    Ses-Ötüşü

    Ötüşü birkaç cümlenin karışık tekrarından oluşur. Üreme döneminde bir ağacın tepesinden genizden gelen “cviuuuu” ve “cibicibici” duyulur. Uçuş sesi tok ve kısadır, ketenkuşuna benzer ayrıca kanaryaya benzer bir “tsuiit” sesi vardır.

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
 
24,451Konular
87,817Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt